Следвайте ни

HUGE.BG

Турция глоби ТВ канал заради гей двойки във видеоклип на Пинк

НОВИНИ

Турция глоби ТВ канал заради гей двойки във видеоклип на Пинк

Турският върховен съвет за радио и телевизия (ТВСРТ) предприе мерки срещу телевизионния канал AS TV, след като телевизията излъчи видеоклипа към песента “Secrets.”

Клипът показва танцуващи разнополови и еднополови двойки, включително две целуващи се жени. Той не е категоризиран като нецензурен, но ТВСРТ реши, че съдържанието е неприемливо и глоби канала 17 000 турски лири (около 4600 лв).

Според органа, “еротичните танцуващи фигури от хомосексуален тип” можели да окажат “отрицателно влияние” на подрастващите.

Певицата Пинк не е коментирала случая, но фенове и ЛГБТ+активисти остро разкритикуваха решението.

През последните години Турция се движи към подобна на руската анти-гей политика по отношение на показването на хомосексуалност в медиите. Тази пролет турските власти заявиха, че страната няма да се върне в песенния конкурс “Евровизия” заради видимостта на ЛГБТ+ участниците.

“Като обществена телевизия, ние не можем да излъчваме в 9 часа вечерта, когато гледат деца, австриец с брада и пола, който твърди, че няма пол и казва ‘Аз съм едновременно мъж и жена’,” заяви директорът на телевизията. “Когато това се промени, ще се върнем в Евровизия.”

Още от НОВИНИ

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре