Следвайте ни

HUGE.BG

Тел Авив ще признава регистрираните партньорства на еднополови двойки

НОВИНИ

Тел Авив ще признава регистрираните партньорства на еднополови двойки

Общината на Тел Авив обяви, че ще признава регистрирани партньорства/граждански съюзи между еднополови двойки. Кметът Рон Хулдай заяви: “В месеца на прайд решихме да отправим предизвикателство към правителството и да разрешим временно регистрирането на граждански съюзи между еднополови двойки с декларация.” Това означава, че хората с регистрирани партньорства ще получат някои от привилегиите на тези с регистрираните хетеросексуални бракове.

Израелският закон за браковете и гражданските съюзи е сложен и дискриминационен. Брачното право се контролира от главния рабинат на страната и от равинските съдилища. Признават се само бракове и съюзи, сключени под ръководството и егидата на религията на двойката, което означава, че еднополовите бракове, нерелигиозните бракове и браковете на хора от различни религии са забранени. Иронично, същите тези съюзи се признават в Израел, ако са сключени извън страната.

Тел Авив ще разреши въпросните непризнати съюзи да бъдат вписани в регистъра на общината само с декларация, като по този начин ще заобиколи строгите изисквания на брачния закон и одобрението на главния рабинат и равинските съдилища.

Още от НОВИНИ

 
Better Together International Forum
 

Популярни

Събития

 
 
Нагоре