Следвайте ни

HUGE.BG

Студент по политология беше заплашен с убийство заради ЛГБТ+ позиция

НОВИНИ

Студент по политология беше заплашен с убийство заради ЛГБТ+ позиция

Студент по политология на 21 години от Велико Търново, който работи в сферата на туризма, бе заплашен с убийство онлайн, след като зае про-ЛГБТ+ позиция и открито разкритикува идеите на мъж, част от националисткото сдружение РОД, публикувал противоречив пост за Деня на християнското семейство.

Постът гласи: “Днес семейството е силно атакувано от ЛГБТ пропагандата, която най-нагло иска да си присвои ценностите градени и пазени през вековете. Атакувано е от социалната система, която представлява погрешната идеология на държавата, че е майка на нашите деца.” В отговор Светлозар публикува собствен текст, озаглавен: “Tutorial: Как да изградим политичека кариера върху факта, че сме направили 4 деца и това, че се “борим” срещу джендърите?” В следствие на това, младежът започва да получава заплахи за живота си от друго лице.

“Лицето “Дякон Георги Тодоров”  или човекът, който стои зад профила му, започна да ми пише по Messenger буквално от никъде. Аз нито съм си писал с него, нито съм го предизвиквал по някакъв начин. Никога не съм си позволял да отправям обиди или закани за саморазправа, защото не смятам, че това е начинът. Според мен, този профил е фалшив. След като публикувах на стената си отправените закани за убийство, се свързаха с мен и други хора, които изразиха подкрепа и споделиха, че също са получавали такива заплахи. Явно, дейността на лицето, стоящо зад целия този тормоз, е практика”, споделя Светлозар.

“Час и половина след получените заплахи бях подал жалба към полицията, а в понеделник ще се обърна и към прокуратурата. Независимо дали ще има развой на събитията и ще се стигне до физическа саморазправа, аз се чувствам длъжен да намеря “насилникът” и той да понесе абсолютно всички последствия, които законът е отредил. Не се чувствам жертва в случая. Моят съвет към всички останали младежи, жени и мъже, които всекидневно са обект на подобни закани за саморазправа, домашно, физическо или вербално насилие е да потърсят правата си”, допълни той.

 

Чети нататък
Реклама
Прочетете още...

Още от НОВИНИ

Популярни

Събития

Нагоре