Следвайте ни

HUGE.BG

Стотици хиляди се включиха в Европрайд във Виена

НОВИНИ

Стотици хиляди се включиха в Европрайд във Виена

Тази година традиционният ежегоден Европрайд се проведе във столицата на Австрия – Виена. Стотици хиляди души от целия свят се включиха в цветното шествие и съпътстващите го партита и събития. Главната музикална звезда от програмата беше Кончита Вурст.

Задължителният Рейнбоу Парад започна от Императорският театър и премина през много от забележителностите на града, сред които сградата на парламента и Виенската държавна опера. В един от ключовите моменти шестващите спряха и стояха неподвижни в памет на жертвите от СПИН и жертвите на хомофобски атаки.

Високите температури от 36 градуса не отказаха празнуващата тълпа, включваща разнообразие от организации, байкъри, барабанисти, гайдари, ангели, булки и гей двойки. Европрайдът във Виена привлече рекорден брой посетители – с 60% повече от миналогодишното издание в Стокхолм.

Президентът на Австрия Александър Ван дер Белен се появи изненадващо на сцената, заедно със съпругата си, и двамата изразиха подкрепата си към ЛГБТ общността. Следващата година Европрайд ще се проведе в Солун, Гърция.

Austria‘s President Alexander Van der Bellen and his wife Doris supporting EuroPride Vienna 2019

Публикувахте от EuroPride Vienna 2019 в Понеделник, 17 юни 2019 г.

 

Още от НОВИНИ

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре