Следвайте ни

HUGE.BG

София Прайд се завръща на 12 юни

НОВИНИ

София Прайд се завръща на 12 юни

Организаторите на София Прайд обявиха, че най-голямото шествие за човешки права в страната се завръща през 2021 година на 12 юни под мотото “Отново заедно”. Очаквайте повече подробности за събитието скоро, а за момента може да напълните сърцата си с любовта от един тематичен видео поздрав, записан за случая, който е исторически за страната ни.

Легендарният английски актьор сър Иън Маккелън се обръща към българската ЛГБТ+ общност с думите: “Изпращам ви своята любов и не забравяйте, че вие сте прави в борбата ви за установяване на вашите човешки права, а тези, които се противопоставят грешат. Надявам се, че аргументите ви ще спечелят скоро.”

Известен с ролите си на Гандалф във „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“, Магнито в „X-Men“ и сър Лей Тийбинг в „Шифърът на Леонардо“, Иън Маккелън е и съосновател на една от най-авторитетните ЛГБТИ организации в света – английската Stonewall. Той не е спирал да се застъпва за правата на ЛГБТИ хората по цял свят от разкриването си в радио интервю по BBC през 1988 година.

Организаторите споделят: “София Прайд отдавна е кауза, която обединява не само ЛГБТИ хората и техните семейства и приятели тук, но и по света. Много сме горди, че сър Иън Маккелън е поредния значим човек, който се застъпва за нашата кауза.”

Още от НОВИНИ

Популярни

Събития

Нагоре