Следвайте ни
Реклама

HUGE.BG

Sofia LGBTI Community Fest 2018 ще се проведе от 10 до 15 декември

СЪБИТИЯ

Sofia LGBTI Community Fest 2018 ще се проведе от 10 до 15 декември

Ще запомним 2018-та като годината на анти-джендър истерията. През изминалите 10 месеца правата на ЛГБТИ хората и жените бяха непрестанно атакувани и поставяни под въпрос. Думата “джендър” беше иззета от феминисткото и куиър движение и беше превърната в най-разпространената обида в България. Агресията, речта на омраза и нападенията срещу общността ни нараснаха, а липсата на публична и политическа подкрепа бе по-видима от всякога.

Как да отвърнем на тази омраза? За нас отговорът е лесен – като се събираме, като се организираме и забавляваме. Можем да отвърнем единствено като бъдем сплотена общност, която не се предава и крои заедно планове за бъдещето. Затова ще изпратим 2018та подобаващо с цяла седмица куиър събития: уъркшопи, изложби, танци, игри и партита с участието на местни и международни артисти и активисти. Време е джендърите да отвърнат на удара!

И тази година мотото на фестивалът е “от общността за общността”, затова каним всеки, който има идеи за реализирането на уъркшопи, изложби, прожекции, пъформанси, танци или друг вид събитие, или който иска да се включи като доброволец в екипа на фестивала, да се свърже с нас. Фестивалът има нужда от вашите свежи идеи, които ще се постараем да превърнем в реалност заедно! Както винаги, доброволците са движещата сила на феста, и тази година отново имаме нужда от хора, които да допринесат с: превод от английски на български и обратно, логистични задачи (подреждане на изложби, раздаване на флаери) и други. Организаторите канят желаещите да се свържат с тях до 15 ноември на: g.filipova@bilitis.org

Не се колебайте да се свържете с нас с въпроси и предложения! Всеки е добре дошъл да се запознаем в приемното време на Rainbow Hub: вторник и четвъртък от 15:00 до 18:30 на улица Любен Каравелов №24, ет. 1.

Чети нататък
Реклама

Още от СЪБИТИЯ

Реклама

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре