Следвайте ни

HUGE.BG

Самотен гей мъж осинови дете със синдром на Даун след отказ от 20 семейства

НОВИНИ

Самотен гей мъж осинови дете със синдром на Даун след отказ от 20 семейства

Лука Трапанезе от Неапол, Италия се превърна в герой на медиите през последната седмица, заради решението му да осинови дете със синдром на Даун, което вече било отхвърлено от 20 семейства.

От 14-годишна възраст Лука е доброволец в центрове за грижа за хора със специални нужди. 11 години по-късно той се влюбва в мъж, с който прекарва 11 години от живота си. Двамата планирали да осиновят дете и решили да основат благотворителна организация, която да помага на хора с увреждания. За съжаление, връзката им приключила, но Лука продължил да мечтае за свое дете, макар и да е бил наясно, че социалните услуги в Италия рядко предоставят попечителство на самотни гей мъже.

Всичко се променило, когато Трапанезе видял 13-годишната Алба, която била изоставена от майка си, защото страда от синдром на Даун. “Когато за първи път я държах в ръце, тя ми донесе такова щастие. Веднага я почувствах, като моя дъщеря”, разказва Лука. Той смята, че е успял да я осинови, заради здравословните ѝ проблеми, но това не го смущава, тъй като той е сигурен в уменията си да се грижи за нея..

Още от НОВИНИ

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре