Следвайте ни
Реклама

HUGE.BG

Папа Франциск направи дарение на група транс секс работници

НОВИНИ

Папа Франциск направи дарение на група транс секс работници

Папа Франциск направи финансово дарение на група транс секс работници миналата седмица. Това действие е изненадващо, предвид трансфобските виждания на Католическата църква, която наскоро определи трансджендър идентичността като “объркана концепция”.

Италия бе особено засегната от пандемията и секс работниците са изправени пред сериозни затруднения, тъй като не могат да работят в настоящата ситуация, а голяма част от тях нямат достъп и до държавни помощи и услуги, тъй като нямат нужните документи. През средата на април група от транс секс работници са се обърнали към църквата в Торваяника. Те са се нуждаели от осигуряване на жилище и медицинска помощ. Голяма част от транс жените в групата са били от Южна Америка и са ХИВ-позитивни.

Тъй като църковният служител Андрю Коночия е успял да им съдейства единствено с храна, той се е обърнал към Ватикана за помощ. Тази седмица Папа Франциск е направил дарение на транс секс работниците, а Коночия сподели пред медиите: “Понякога третираме тези хора, сякаш са невидими. Това, обаче, е не само здравна криза, но и социална криза. Много от тези жени дори нямаха паспорти, защото документите им са били откраднати от мафията, което ги е принудило да се обърнат към проституцията. За нас това да им помогнем е нещо напълно очаквано и нормално.”

Чети нататък
Реклама

Още от НОВИНИ

Реклама

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре