Следвайте ни

HUGE.BG

Новият български подкаст “От друга страна” изследва сексуалността и пола

НОВИНИ

Новият български подкаст “От друга страна” изследва сексуалността и пола

Вълната от нови младежки подкасти на куиър тематика продължава с новия подкаст “От другата страна”, зад който стои Симеон Александър. Епизодите на груповия подкаст си поставят за цел да увеличат информираността на хората относно различни видове дискриминация. С помощта на различни професионалисти младежът се опитва да отговори на всички въпросителни, които изникват когато говорим за ЛГБТИ+ общността и не само.

Ексклузивно пред HUGE Симеон споделя: “Целта на “От друга страна” е строго информативна. Разделени в четири категории, в които определихме най-силно засегната проява на дискриминация, ние ще се постараем да дадем обективен анализ на дилемите в направления: сексуалност, етнос, пол и “увреждане”. Как се получи?

Ако засегнем пряко “Сексуалността, от друга страна…” – направихме по-мащабна анкета, в която попитахме привърженици (и най-вече опозиционисти) на ЛГБТИ+ общността какво биха искали да разберат, ако имаха възможността обективно да попитат. Така се сумираха многобойни теми като тази за дефинициите (която вече е налична), за разкриването, предстои да представим и други въпросителни за слушателите под въпросите: Всички ли от обществото се харесват такива, каквито са? Как мога да помогна в такава ситуация?; Защо когато чуя думата „гей“, си представям феминизирано момче? ; Защо хората са смятали, че това е болест? („Не мога да дойда на работа днес, защото се чувствам гей!“ – стачката в Швеция); ХИВ и СПИН – разлики и митове; и още много други, основополагащи за информирането.”

“По сходен начин функционират и останалите три подкаста. В “Етносът, от друга страна…” ще засегнем първопричините за възникването на т.нар. расова дискриминация. В “Полът, от друга страна” темите ще обхващат употребата на лингвистични термини, дискусии относно разликите като: Кое е “женствено” и кое “мъжествено”? и др. А в “Увреждането”, от друга страна…” (умишено думата е сложена в кавички) ще се опитаме да информираме слушателите относно хората с различни възможности и тяхното значимо място в обществото.”

“Както множество пъти повтаряме, искаме дискусиите да се уповават на разговор с професионалисти в сферата, за да може слушателят да няма съмнение в достоверността на информацията. Затова и процесът на записване е по-бавен, но смятаме, че си заслужава.”

Първите епизоди на подкаста “Сексуалността, от другата страна…” може да чуете тук.

Чети нататък
Реклама
Прочетете още...

Още от НОВИНИ

Популярни

Събития

Нагоре