Следвайте ни

HUGE.BG

Кралският монетен двор отличи Елтън Джон със специална монета

НОВИНИ

Кралският монетен двор отличи Елтън Джон със специална монета

Постиженията на Елтън Джон не спират да вдъхновяват. Освен с дългогодишна кариера, над 300 милиона продадени албума и фондацията си за борба със СПИН, легендарният музикант вече ще може да се похвали и със специална монета, издадена от Кралският монетен двор. От списание Billboard докладват, че той е първия солов музикант, който бива удостоен с тази почит.

Елтън Джон сподели в официално изявление: “За мен е чест да бъда почетен по този начин. Последните години бяха изпълнени с някои от най-страхотните моменти от кариерата ми и този се нарежда сред тях. След като издаде автобиографичната си книга “Me: Elton John”, предшествана от филма, вдъхновен от кариерата му “Rocketman”, Елтън спечели награда Оскар и продължи успешното си прощално турне “Farewell Yellow Brick Road”, което ще приключи през 2021 година, след като част от датите бяха отложени заради пандемията.

Специалните колекционерски монети с лика на Елтън Джон могат да бъдат поръчани тук: https://www.royalmint.com/our-coins/events/music-legends/elton-john/. Голяма част от тях са с ограничен тираж.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от The Royal Mint (@royalmintuk) на

Още от НОВИНИ

Популярни

Събития

Нагоре