Следвайте ни

HUGE.BG

Консервативен политик от Унгария бе “заловен” в оргия с 25 мъже в Брюксел

НОВИНИ

Консервативен политик от Унгария бе “заловен” в оргия с 25 мъже в Брюксел

Евродепутат от управляващата в Унгария партия “Фидес”, изразявал открито хомофобски позиции, призна, че е бил арестуван на “частно парти”, описано от белгийските медии, като “гей оргия” и подаде оставката си.

На секс партито били открити 25 голи мъже, сред които евродепутатът Йозеф Сайер и дипломати. Апартаментът, в който се е провел купонът, е бил щурмуван от белгийската полиция след сигнал от съседи за силен шум и за възможно нарушаване на правилата срещу разпространение на COVID-19 в града.

Сайер призна за случката в прессъобщение и уточни, че полицията му е дала “официално устно предупреждение” и го е прибрала у дома. Той заяви, че не е взимал наркотици и добави, че съжалява за нарушаване на ограниченията срещу COVID-19.

Унгарецът, дългогодишен помощник на премиера Виктор Орбан, подаде оставка като евродепутат в неделя. В изявлението си във вторник той каза, че “грешната му стъпка” е “строго лична” и добави, че се надява тя да не засегне родината или политическата му партия.

През 2012 година партията “Фидес” внесе нова конституция, която дефинира брака като “съюз между мъж и жена” и лиши ЛГБТ+ хората от защита против дискриминация.

Още от НОВИНИ

Популярни

 
We are tolerant
 

Събития

 
 
Нагоре