Следвайте ни

HUGE.BG

Изложба, посветена на темата за ХИВ ще бъде открита на 1 декември в Mall of Sofia

СЪБИТИЯ

Изложба, посветена на темата за ХИВ ще бъде открита на 1 декември в Mall of Sofia

На 1 декември 2019 г., неделя, от 13:00 ч. на втория етаж на Mall of Sofia (срещу магазин “Хиполенд”) ще бъде открита изложбата  „Предай нататък – как не се предава ХИВ“. Колекцията от подбрани фотографии си поставя за задача да обори митовете относно възможните и невъзможни начини човек да се зарази от ХИВ-позитивен, тъй като в днешно време ХИВ не е смъртна присъда, а диагноза, хронично контролирано заболяване. ХИВ-позитивните хора, които приемат медикаментите си, не могат да предадат вируса при сексуален акт без презерватив, нито при битов инцидент с кръв.

Въпреки тези факти върлуват митове, че ХИВ може да се предаде чрез споделяне на храна, на напитки, чрез докосване, прегръдка, целувка, обществена тоалетна, кихане и други. Мисията на селекцията от кадри ще бъде да развенчае митовете, да информира обществото и да наложи кристално ясна представа относно ситуациите, в които човек може да се инфекнира с ХИВ.

Експозицията включва снимки от професионалния фотограф Радич Банев, които са съчетани с универсални фотографии от банка за стокови снимки. Този подход е избран целенасочено, за да демонстрира това, че абсолютно навсякъде могат да бъдат уловени ситуации, в които хората чувстват потенциална заплаха да се заразят с ХИВ.

Организатор на събитието е сдружение „Здраве без граници“, което от години се ангажирана с достъпното изследване и консултиране за ХИВ и други сексуално преносими инфекции.

Изложбата ще може да бъде видяна от 1 декември до 6 декември, след което ще продължи с гостувания в други големи градове в страната.

https://www.facebook.com/events/781922302268582/

 

Още от СЪБИТИЯ

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре