Следвайте ни
Реклама

HUGE.BG

Испански лекар стана “Мистър Гей Свят”, след като се пребори с коронавирус

НОВИНИ

Испански лекар стана “Мистър Гей Свят”, след като се пребори с коронавирус

Последните месеци са били изключително емоционални за Франциско Алварадо. От “Redaccion Medica” докладват, че 30-годишният испански лекар се е заразил с коронавирус през март. “Започнах да усещам симптомите, докато все още работех в болницата. Първо се появи сухата кашлица, а аз не ѝ обърнах сериозно внимание, тъй като всички бяхме в момент на колективен хаос”, разказва Франциско пред медията. На 12 март Алварадо се е подложил на тест за COVID-19 и резултата е бил положителен. Той е прекарал следващите 19 дни в карантина в апартамента си, макар и симптомите да са изчезнали след шестия ден.

Само няколко седмици по-късно Франциско е получил още изненадващи новини – че ще бъде обявен за “Мистър гей свят 2020”. След като физическото провеждане на конкурса тази година бе отменено, организаторите решиха да дадат титлата на лекаря, който е бил на второ място миналата година, когато титлата спечели Джанджеп Карлос от Филипините. Основателят на “Мистър Гей Свят” Ерик Бътър сподели: “Вярвам, че Франциско Алварадо ще има положителен принос с разнообразието си от проекти и идеи, свързани с борбата за ЛГБТ+ права.”

Лекарят, от своя страна, заявява, че иска да използва платформата си, за да повдигне темата за дискриминацията в здравеопазването. “Преди 30 години Световната здравна организация премахна хомосексуалността от списъка с психичните заболявания, но днес все още продължаваме да си говорим за конверсионни терапии, а някои от медицинските служители гледат на гей хората с предразсъдъци.”

Чети нататък
Реклама

Още от НОВИНИ

Реклама

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре