Следвайте ни

HUGE.BG

HUGE Presents: Звуците на юни 2021

КУЛТУРА

HUGE Presents: Звуците на юни 2021

В месечната рубрика HUGE подбира саундтрака на месеца aka новите музикални албуми, които в никакъв случай не трябва да пропускате. Юни премина под емоциите на най-посетения София Прайд досега, а ние не спряхме да слушаме:

Jack Savoretti – Europiana:

През локдауна Jack Savoretti се научава да оценява много неща, които е приемал за даденост преди това и да празнува красотата на живота и любовта. Резултатът от това е сантименталния “Europiana” с непринудената си ретро палитра от звуци, пресъздаващи атмосферата на невинните лета от младежките години на артиста. Neil Rogers, John Oates и дългогодишния продуцент Cam Blackwood съдействат за заразното европейско диско звучене, а вокалите и текстовете на Jack продължават да са все така емоционални и въздействащи.

Слушайте “Europiana” на Jack Savoretti в Spotify.

Japanese Breakfast – Jubilee:

С третия си албум, излизащ под името на проекта Japanese Breakfast, Michelle Zauner си позволява за първи път да потърси изход от тъгата, завладяла предните ѝ записи. “Jubilee” е богат и многопластов запис, който не разчита на познатия шугейз инди рок подход, а рисува с цветовете на грандиозен чеймбър поп с красиви аранжименти и изкарва създателката му далеч извън комфортната зона, правейки я по-добър композитор, музикант и продуцент.

Слушайте “Jubilee” на Japanese Breakfast на Spotify.

MARINA – Ancient Dreams In a Modern Land:

Аранжиментите в “Ancient Dreams In a Modern Land” са ударни и концертни, с почти DIY-атмосфера, а в парчетата се долавя осезаем гняв към състоянието на света през тези объркващи времена. Пандемията повиши чувствителността ни по теми като токсичната мъжественост, расизма, феминизма и ефектите на капитализма върху екологичната криза. Всичко това е вдъхновило MARINA да напише един изключително буквален албум, призоваващ към незабавна промяна.

Слушайте “Ancient Dreams in a Modern Land” на MARINA в Spotify.

SPELLLING – The Turning Wheel:

“The Turning Wheel” е логичното продължение на предшественика си “Mazy Fly”, който бе посрещнат ентусиазирано от музикалните критици по цял свят. В новия си запис Chrystia Cabral се фокусира върху сложни теми като човешките конфликти, бъдещето, божествената любов и смисъла на живота. Композициите са амбициозни, сюрреалистични и се разгръщат подобаващо след многократни слушания, а влиянието на Kate Bush е все по-осезаемо.

Слушайте “The Turning Wheel” на SPELLLING в Spotify.

Wolf Alice – Blue Weekend:

Почти четири години бяха нужни на британците Wolf Alice за да се справят с космическите очаквания след издаването на “Vision of a Life”, спечелил наградата Mercury Prize през 2018 година. Концептуалният “Blue Weekend” е различен звяр и поредната крачка напред в развитието на групата. Следите от пънк и рок корените им са все така забележими, но Ellie Rowsell си позволяват да се отдадат на атмосферични търсения  и филмови забежки.

Слушайте “Blue Weekend” на Wolf Alice в Spotify.

 

Чети нататък
Реклама НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ
Прочетете още...

Още от КУЛТУРА

 
НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ
 

Популярни

Събития

 
 
Нагоре