Следвайте ни

HUGE.BG

Групата “Библиотека ЛГБТИ+” организира пролетна размяна на книги

НОВИНИ

Групата “Библиотека ЛГБТИ+” организира пролетна размяна на книги

Фейсбук групата “Библиотека ЛГБТИ+” организира специална пролетна размяна на книги. За да се включите е нужно да попълните данните и предпочитанията си тук.

Ивелина Паничарова, която е “библиотекарка” на групата, посветена на ЛГБТИ+ литература, разказва: “Идеята за размяната се появи покрай Коледа, но всички толкова се въодушевиха, че решихме да не чакаме цяла година за тази радост. Четенето е още по-магично, когато е споделено. Вълнуващо е някой непознат да ти подари своя книга. Аз на миналата размяна получих нетематична книга и бях малко разочарована, но впоследствие тя се оказа толкова хубава, че се превърна в една от любимите ми и вероятно нямаше да разбера за нея, ако не беше размяната.”

Според Ивелина една такава дейност разкрива нови светове и дава възможност да се докоснеш до интимния свят на някого. “В предишната размяна някои хора бяха пратили и кратки писъмца до тайния си приятел, нещо за хапване или допълнителни изненади.”

“Друг голям плюс е, че е природосъобразно, когато подаряваме своите книги. В размяната имаше и нови и вече четени книги. Някои хора се включиха само заради магията на изненадата и споделиха, че книгата, която са получили им е била първата книга на куиър тематика.”

“Включи се и една жена от чужбина, която толкова много искаше да участва, че беше организирала свои близки в България да приемат пратката ѝ и да изпратят вместо нея. Някои пък получиха по няколко книги. Повечето бяха красиво опаковани и получихме чудни снимки.”

Относно предстоящите планове на “Библиотека ЛГБТИ+” Ивелина Паничарова издава: “Библиотеката готви още много изненади тази пролет. Съвсем скоро ще има конкурси, в които ще могат да се печелят куиър книги на български автори. Подготвяме и нещо много специално свързано с Мравин.”

Чети нататък
Реклама
Прочетете още...

Още от НОВИНИ

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре