Следвайте ни
Реклама

HUGE.BG

GRINDR ПРЕДУПРЕЖДАВА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ В ЕГИПЕТ, ЧЕ ПОЛИЦИЯТА МОЖЕ ДА ГИ СЛЕДИ

НОВИНИ

GRINDR ПРЕДУПРЕЖДАВА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ В ЕГИПЕТ, ЧЕ ПОЛИЦИЯТА МОЖЕ ДА ГИ СЛЕДИ

Grindr предупреждава потребителите си в Египет, че полицията се представя с обикновен профил в апликацията за срещи с цел да ги хване в капан.

Предупреждението, което потребителите на Grindr в Египет получават, гласи следното:

Бъдете внимателни:
Египет арестува ЛГБТ хора и полицията може да се представя за ЛГБТ персонав социалните медии, за да ви хване. Моля, бъдете внимателни, когато си уреждате срещи с хора, които не познавате и бъдете внимателни когато поствате каквото и да било, което може да разкрие вашата самоличност.

Grindr1-1

Предупреждението идва след новината, пусната от Ahram Online, че шестима египетски мъже са осъдени на затвор след като са пуснали обява в социалните мрежи, че предлагат апартаментите си на гей мъже, които да ги ползват за сексуални контакти.

Властите в Египет обявиха, че дузина групи във Facebook, популярни сред гей мъжете, се наблюдават, въпреки че същите не споменават нищо за Grindr.

Хомосексуалността в Египет е легална, но гей хората често са изправени пред дискриминация и нерядко са арестувани публично.

Деветима египетски мъже бяха арестувани миналия септември и бяха подложени на медицински изследвания след като са участвали във видеоклип пропагандиращ гей браковете. Резултатите от изследванията бяха “отрицателна хомсексуалност”.

Чети нататък
Реклама

Още от НОВИНИ

Реклама

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре