Следвайте ни

HUGE.BG

“Байкал” с онлайн премиера на 2 февруари

СЪБИТИЯ

“Байкал” с онлайн премиера на 2 февруари

Новият филм на режисьора Деян Барарев “Байкал”, повдигащ чувствителната тема за хомосексуалността и мъжествеността, ще бъде представен с онлайн премиера на 2 февруари в платформата “Кинематограф”.

Сюжетът разказва за двама приятели, Филип и Стоян, които не са се виждали от дълго време и се разбират да се видят и да пият бира заедно. Единият от тях се появява облечен като жена и от там тръгва всичко. В главните роли са Александър Цеков и Иван Станчев.

“От много време имах идея за история между двама души и тя постепенно се изменяше. Накрая с една приятелка от Сърбия седнахме и обсъдихме всичко, а тя написа един много хубав сценарии за дисфункционалната връзка между двама души. Единият от тях е по-скрит в себе си, а другият иска да каже на целия свят какъв е. Малко по-късно след това един мой близък приятел от детството ми се разкри като гей пред мен. Това беше много хубав и трогателен момент, защото осъзнавах колко много му е тежало това и когато ми каза забелязах как преградата между нас се свлече. Преди това се усещаше отчуждение, той измисляше разни истории с жени и когато най-накрая всичко това беше надскочено, усетих, че наистина трябва да направя този филм”, разказва за вдъхновението си Деян Барарев пред HUGE.

 

Чети нататък
Реклама
Прочетете още...

Още от СЪБИТИЯ

Популярни

Събития

Нагоре