Следвайте ни

HUGE.BG

12-годишна американка организира първия прайд в своя град

ОБЩЕСТВО

12-годишна американка организира първия прайд в своя град

Младата Моли Пинта се е заела с организацията на първия прайд в историята на Бъфало Гроув – град с население от едва 41 000 души в американския щат Илинойс.

Момичето се вдъхновило от участието си в първия прайд парад в Аурора по-рано това лято, където било заедно с майка си. “Чувствахме се толкова невероятно,” каза 12-годишната девойка пред NBC News. “Представих си колко страхотно би било нещо подобно в родния ми град.”

Скоро след това преживяване, Пинта се разкрива като лесбийка пред членове на училищен клуб за подкрепа на ЛГБТ+ учениците в нейното училище, който самата тя основала. Следващата й стъпка била да се свърже с организаторите на Аврора Прайд, които й помогнали да организира шествие в Бъфало Гроув.

Чък Адамс, основател и изпълнителен директор на Indivisible Aurora, разказа: “Моли е така зряла за възрастта си и ние сме щастливи да участваме в проекта й”. По съвет на организацията, Пинта вече набира средства за събитието, планирано за 2 юни 2019. Създадената от нея GoFundMe кампания вече е събрала близо 10 000 долара.

В страницата на кампанията пише: “Казвам се Моли, на 12 години, гей и горда. Моля, помогнете ми да събера средства за прайд парад в родния ми град, Бъфало Гроув, през 2019.”

Майката на ученичката, която е училищен преподавател, е най-голямата й поддръжничка. Тя помага на дъщеря си в нелеката й мисия и активно публикува в социалните медии послания като това: “В това време на омраза, моля вижте как 12-годишната ми дъщеря гордо се разкрива и ви кани да обичате и приемате всекиго!”

Още от ОБЩЕСТВО

 
Better Together International Forum
 

Популярни

Събития

 
 
Нагоре