Следвайте ни

HUGE.BG

ЮЖНОКОРЕЙСКАТА АРМИЯ ПРЕСЛЕДВА ГЕЙ МЪЖЕТЕ В РЕДИЦИТЕ СИ

НОВИНИ

ЮЖНОКОРЕЙСКАТА АРМИЯ ПРЕСЛЕДВА ГЕЙ МЪЖЕТЕ В РЕДИЦИТЕ СИ

Центърът за човешки права на военните в Корея (Military Human Rights Center for Korea) твърди, че началникът на отбраната на Южна Корея, генерал Jang Jun-kyu, е започнал планирана кампания за примамване на гей войници и тяхното принудително разкриване.

Според информация на центъра, досега са били идентифицирани над 50 мъже, а срещу около 20 от тях вече са повдигнати обвинения по силата на  хомофобното военно законодателство на страната. Един от методите на генерала е създаване на фалшиви профили в приложения за запознанства.

“Генерал Jang очевидно е неспособен да води армията,” заявиха от MHRCK. “Той третира мъжете, които дават най-доброто от себе си за да защитават родината си, като престъпници и ги подлага на най-ужасния страх – загуба на лично достойнство.”

Говорител на армията отрече информацията и заяви, че става дума за един единствен случай: “Разследващ екип започна проверка, след като войник публикува в социалните медии видео, в което прави секс с друг войник от мъжки пол.”

Член 92 от Военния наказателен кодекс на Южна Корея, който в момента се оспорва в съда, определя сексуални отношения между лица от един и същ пол като “сексуален тормоз” и ги наказва с до една година затвор.

Още от НОВИНИ

Популярни

Събития

Нагоре