Следвайте ни
Реклама

HUGE.BG

ШЕСТВИЕ СРЕЩУ ХОМОФОБИЯТА В ХАВАНА

НОВИНИ

ШЕСТВИЕ СРЕЩУ ХОМОФОБИЯТА В ХАВАНА

Над 1000 души участваха миналата седмица в шествие срещу хомофобията и дискриминацията на хомосексуалните в Хавана.

Тазгодишният парад отново беше предвождан от дъщерята на кубинския президент Раул Кастро – сексолога Мариела Кастро, директор на Националния център за сексуално образование. Мариела Кастро, която е и член на парламента, от години се бори за правата на лесбийки, гейове, бисексуалните и трансексуалните хора в Куба.

523A5689ROT

По случай националния ден за борба с хомофобията по инициатива на Мариела Кастро бяха организирани символични бракове между няколко десетки еднополови двойки. Неофициалните брачни церемонии бяха извършени от канадски протестански свещеници.

“Трябва да направим така, че цялото кубинско общество да бъде запознато с тези въпроси, да се образова, да проявява разбиране”, заяви Мариела Кастро, цитирана от Франс прес. “Трябва да продължим да вдигаме шум, за да има напредък”, добави тя.

contra-homofobia-2

“Аз съм баща на момиче, което много изстрада от това, че е едновременно християнка и лесбийка”, каза кубинският пастор Раул Суарес, който е и депутат.

Шествието, което отбелязва осмото си издание, получи необичайната подкрепа на Профсъюзния център на кубинските трудещи се тази година.
1431303974320.cached

Чети нататък
Реклама
Прочетете още...

Още от НОВИНИ

Реклама

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре