Следвайте ни
Реклама

HUGE.BG

СЕМИНАР ОТНОСНО ПРАВАТА НА ЕДНОПОЛОВИТЕ ДВОЙКИ

РАЗВЛЕЧЕНИЕ

СЕМИНАР ОТНОСНО ПРАВАТА НА ЕДНОПОЛОВИТЕ ДВОЙКИ

Български хелзинкски комитет организира безплатен обучителен семинар на тема “Правото на придвижване на еднополовите двойки в Европейския съюз. Проблемите, породени от различното законодателство в отделните държави-членки”.

Семинарът е насочен към юристи, практикуващи в България и ще включва следните теми:

Трансгранично признаване на еднополовите партньорства и бракове, право на Европейския съюз и други международни стандарти, практиката на Европейския съд по правата на човека и Съда на Европейския съюз, сравнително конституционно право и др.

Целта на семинара е да разшири познанията на юристите относно възможностите за защита срещу дискриминация на еднополовите двойки и при случаи на възпрепятстване на свободното им движение в държавите-членки на ЕС.

Кандидатите трябва да бъдат практикуващи юристи с интерес към правата на ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални, трансполови и интерсексуални хора). Желаещите да кандидатстват за обучението трябва да изпратят автобиография и кратко мотивационно писмо на адресул. “Върбица” № 7, 1504 София, или по електронна поща на адрес: bhc at bghelsinki dot org с попълнено поле за тема на съобщението: „Семинар еднополови двойки“. Общият брой участници, които могат да вземат участие в семинара, е 40.

Краен срок за подаване на документи: 25 април 2014 г. или до запълване на местата. 

Семинарът ще се проведе на 14 май 2014 г. от 10 ч. в залата на Бизнес и нетуъркинг клуб (ул. „Златен рог“ 16, гр. София), с продължителност 4 часа.

За повече информация можете да се свържете с Мирела Заричинова или Адела Качаунова на тел. 02/ 943 4876.

Чети нататък
Реклама
Прочетете още...

Още от РАЗВЛЕЧЕНИЕ

Реклама

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре