Следвайте ни

HUGE.BG

Руската православна църква твърди, че може да ‘лекува’ хомосексуалност

НОВИНИ

Руската православна църква твърди, че може да ‘лекува’ хомосексуалност

Високопоставен служител на Руската православна църква заяви, че църквата има силата да “лекува” хомосексуалност. Според московският митрополит Иларион, това е наложително, за да могат мъжете да бъдат “напълно функционални семейни мъже”.

“Свещеническият опит в работата с хора, които имат хомосексуална ориентация, показва, че в много случаи човек може или напълво да се освободи от нея, или да изгради живот, в който тя не му пречи да бъде напълно функциониращ семеен мъж,” обясни главата на Отдела за външно-църковни отношения към Московската патриаршия.

Руският президент Владимир Путин връчва медал на митрополит Иларион.

Митрополит Иларион е сред най-известните съвременни руски богослови и църковни дипломати, патролог и композитор, доктор по философия на Оксфордския университет, доктор по богословие на Светосергиевския богословски инстутит в Париж.

“Признавайки хомосексуалността за грях, ние строго се противопоставяме на идеята, че хомосексуалните отношения са равни с естествените отношения между мъж и жена,” заяви духовникът. Той добави, че има “богат опит” с “лечение” на ЛГБТИ хора и вярва, че църквата има отговорност да се занимава с тази дейност. Въпреки, че юристдикцията му обхваща единствено Москва, Иларион има силно влияние сред православната общност в цялата страна.

Още от НОВИНИ

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре