Следвайте ни

HUGE.BG

НЯКОЙ ЗАКОПЧА ГИГАНТСКИ КРЪСТ НА GAY STREET В НЮ ЙОРК. РЕАКЦИЯТА НА МЕСТНИТЕ Е ПРЕКРАСНА

МНЕНИЯ

НЯКОЙ ЗАКОПЧА ГИГАНТСКИ КРЪСТ НА GAY STREET В НЮ ЙОРК. РЕАКЦИЯТА НА МЕСТНИТЕ Е ПРЕКРАСНА

Преди няколко седмици гигантски дървен кръст се появява на улица Gay Street в гей квартала на Ню Йорк, Greenwich Village. Мистериозният предмет е закопчан с верига към порта на жилищна сграда. В следващите 9 дни собственикът на кръста го мести пред различни сгради на същата улица и винаги го заключва, за да не може да бъде премахнат.

“Аз съм християнка и за мен кръстът значи любов, мир и надежда,” каза пред HuffPost Micah Latter, която живее в първата окована сграда. “Ясно е, че собственикът на този кръст не споделя тези ценности. Действията му са безсмислени и досадни.”

Момичето поискало от властите да премахнат кръста, но това не се случило. Тогава й хрумнала идея: защо да не превърне този предмет в символ на любов и приемане, изземайки силата от ръцете на собственика му?

Тя и десетина съседи и приятели се събират една неделна сутрин и оцветяват кръста в цветовете на дъгата и го кръщават “Кръста на любовта”. И още нещо правят – сменят катинара, за да не може собственика да го премести.

Що се отнася до религиозния злосторник, Latter и жителите на Gay Street имат само едно послание: “Съжаляваме, че не можете да преместите кръста си. Добавихме към веригата ви любовен катинар и напълнихме и двата със суперлепило. Кръстът на любовта сега принадлежи на улицата, затова ви благодарим!”

Чети нататък
Реклама НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ
Прочетете още...

Още от МНЕНИЯ

 
Better Together International Forum
 

Популярни

Събития

 
 
Нагоре