Следвайте ни
Реклама

HUGE.BG

Норвежкото предложение за Оскар “Телма” се завърта по екраните у нас

КУЛТУРА

Норвежкото предложение за Оскар “Телма” се завърта по екраните у нас

Изминалата година бе изключително успешна за гей киното. “Телма” на режисьора Йоахим Триер е  поредният високо оценяван филм на гей тематика и бе норвежкото предложение за Оскар в категорията за чуждоезичен филм.

Телма напуска религиозното си семейство в малък норвежки град, за да следва в университет в Осло. Един ден, докато учи в библиотеката, тя получава неочаквана и много тежка криза. Скоро след това тя се запознава с красивата си колежка Аня и моментално бива привлечена от чара и обаянието й. С напредъка на семестъра и задълбочаването на тайните чувства на Телма към Аня, кризите стават все по-остри и чести. Тя осъзнава, че тревожните епизоди са симптом на опасни свръхестествени способности, които могат да имат ужасяващи последствия.

Тази седмица интересната симбиоза между хорър, драма и психологически трилър пристига в България. Зрителите в София ще могат да гледат “Телма” в Euro Cinema, G-8 Cinema, Влайкова, Дом на киното и Одеон Дом от утре. Във Варна, Фестивален и конгресен комплекс ще покаже филма утре вечер, 2 февруари, от 20:00 и в събота от 17:00. Lucky Дом на киното в Пловдив ще върти лентата цяла седмица.

Чети нататък
Реклама

Още от КУЛТУРА

Реклама

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре