Следвайте ни
Реклама

HUGE.BG

НОВ ФИЛМ РАЗКАЗВА ЗА УБИЙСТВОТО НА ГЕЙ МОМЧЕ ПРЕЗ СКРЪБТА НА БАЩА МУ

РАЗВЛЕЧЕНИЕ

НОВ ФИЛМ РАЗКАЗВА ЗА УБИЙСТВОТО НА ГЕЙ МОМЧЕ ПРЕЗ СКРЪБТА НА БАЩА МУ

Преди Алекс Анвандтер (Alex Anwandter) да представи своя първи пълнометражен филм на филмовия фестивал в Сиатъл по-рано тази година, чилийският музикант се колебаел дали американската публика би въприела филм за убийството на гей тийнейджър. В крайна сметка, открито гей режисьорът решил, че в някои региони на страната хомофобното насилие не е така широко празпространено както е било в миналото.

И точно тогава, някобко дни преди прожекцията на “Nunca Vas A Estar Solo” (Никога няма да бъдеш сам), Омар Матийн убива 49 души и ранява още 53 в гей клуб в Орландо, Флорида.

“Това бе като отворена рана,” разказва Анвандтер. “Мислеш си, че с целия съществуващ обществен дебат сме успели да направим повече за защитата на съгражданите си, но това просто не е така. Невероятно е.”

“Nunca Vas A Estar Solo” е вдъхновен от истинската история на младия Даниел Замудио, който през 2012 бива жестоко убит заради сексуалната си ориентация. Но режисьорът подчертава, че филмът е напълно измислена история, фокусирана върху ефекта от убийството на гей младеж върху неговия баща.

Можете да видите трейлър на филма по-долу.

Чети нататък
Реклама

Още от РАЗВЛЕЧЕНИЕ

Реклама

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре