Следвайте ни
Реклама

HUGE.BG

Лесбийска двойка боядиса къщата си като дъга за да накаже хомофобен съсед

ОБЩЕСТВО

Лесбийска двойка боядиса къщата си като дъга за да накаже хомофобен съсед

Лиса Ликата и Шери Лау живеят в Пен Хилс, Пенсилвания, където от дълго време имат неприятности със своите съседи Рон Макай и Йоланда Вичорковски. Според двойката, вече 6 години съседите им ги тормозят. Мъжът крещял по тях хомофобни обиди от момента, в който разбрал, че са женени.

Свадата прераснала в насилие, когато през юли Макай прострелял кучето на жените с въздушна пушка. Срещу него е повдигнато обвинение в жестокост към животни, което той отрича. Делото е насрочено за 20 септември. За щастие, кучето е добре.

Първоначално, Ликата и Лау решили да се противопоставят на тормоза боядисвайки оградата между двете къщи в цветовете на дъгата. Това разгневило Макай, който подал оплакване в общината и продължил с хейта. “Затова решихме да направим нещо още по-голямо и да боядисаме цялата страна на къщата, гледаща към техния имот,” каза Ликата пред PinkNews.

Приятели на двойката им помогнали в пъстрия протест и след две седмици работа къщата им вече е гигантска дъга. “Ние сме гей и никъде няма да ходим,” написа Лау във Facebook.

Съседите все още не са реагирали на новата си гледка. Според Ликата адвокатът им ги е посъветвал да се въздържат от реакция, която може да усложни положението им.

Чети нататък
Реклама

Още от ОБЩЕСТВО

Реклама

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре