Следвайте ни
Реклама

HUGE.BG

КМЕТЪТ НА АТИНА ПОДПИСА ПЪРВОТО ЕДНОПОЛОВО ПАРТНЬОРСТВО

НОВИНИ

КМЕТЪТ НА АТИНА ПОДПИСА ПЪРВОТО ЕДНОПОЛОВО ПАРТНЬОРСТВО

Както съобщихме в понеделник, новоприетият закон за еднополови граждански партньорства в Гърция е вече в сила.

В историческия за гръцката гей общност ден лично кметът на Атина, Йоргос Каминис, се подписа под първото еднополово гражданско парньорство. Каминис отдавна очакваше гласуването на закона и беше заявил, че ще се погрижи еднополовите двойки в града да се чувстват искрено приети от общинската администратия.

Политикът публикува във Facebook снимка от събитието, придружена от следния коментар:

“Като първи ден от прилагането на закона, днешният ден е много важен за гражданските права в Гърция и за приобщаването на страната ни към международната действителност.”

athens-major-partnership

Също в понеделник гражданско партньорство сключиха известният гръцки писател Августос Корто и неговият дългогодишен партньор, които тази година честват своята дванадесета годишнина заедно. Въпреки, че двойката наскоро сключи брак в чужбина, двамата мъже искат връзката им да бъде призната и от собствената им държава.

Писателят обяви щастливото събитие във своя Facebook профил, където получи поздравления от стотици хора.

“Вълшебният момент, в който видяхме окончателния вариант на договора за партньорството ни и се почувствах преизпълнен с емоции”, сподели Корто, който е носител на гръцката Национална награда за детска литература.

Auguste-Corteau-greek-author-partnership

Чети нататък
Реклама

Още от НОВИНИ

Реклама

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре