Следвайте ни

HUGE.BG

КИТАЙСКA АПЛИКАЦИЯ ЗА ГЕЙ СРЕЩИ ИМА НАД 15 МИЛИОНА ПОТРЕБИТЕЛЯ

НОВИНИ

КИТАЙСКA АПЛИКАЦИЯ ЗА ГЕЙ СРЕЩИ ИМА НАД 15 МИЛИОНА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Китайската апликация за гей запознанства Blued жъне невероятен успех в страната като отчете 15 милиона активни потребителя, част от тях от чужбина. Още по-любопитно е, че идеята за приложението е на бивш полицай – Ма Баоли. Неговата компания Blue City получи инвестиция от 30 милиона долара от фирма от Силициевата долина, за да разпростре бизнеса си и в чужбина. Ма Баоли възнамерява да лансира и  приложени за срещи, предназначено за лесбийки.

Интересните факти около гей апликацията не спират дотук обаче. Баоли всъщност е използвал и помощта на държавните агенции в Китай, за да създаде мобилното приложение. Той редовно разпространява чрез Blued послания за безопасен секс и така се оказва ценен помощник на китайските власти в превенцията срещу ХИВ и венерическите болести, тъй като лесно достига до тези общности.

Апликацията е знак, че китайското правителство бавно променя отношението си към гей общността в положителна посока. Само пред пет години, сайтът и апликацията на г-н Баоли просто щяха да бъдат закрити, без никакви обяснения.

Още от НОВИНИ

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре