Следвайте ни

HUGE.BG

Евровизия забрани на Китай да излъчва конкурса заради цензура на гей танц

НОВИНИ

Евровизия забрани на Китай да излъчва конкурса заради цензура на гей танц

Европейският съюз за радио и телевизия (ЕСРТ) инструктира китайския телевизионен канал Mango TV да спре излъчването на песенния конкурс Евровизия. Забраната бе провокирана от решението на телевизията да цензурира две от изпълненията в полуфинала във вторник.

В изявление, от ЕСРТ казаха: “На 9 май китайският канал Mango TV излъчи на живо първия полуфинал на песенния конкурс Евровизия 2018, но две изпълнения бяха цензурирани. Това не е в съотвествие с ценностите на ЕСРТ за универсалност и приемане и нашата горда традиция да празнуваме многообразието чрез музика. Със съжаление незабавно прекратяваме партньорството си с телевизията и тя няма да може да излъчи втория полуфинал и големия финал.”

Ирландецът Ryan O’Shaughnessy изпълни песента си “Together” – трогателна балада за разпаднала се връзка. Но не певецът бе във фокуса на камерите през повечето време. Танцьорите Kevin O’Dwyer и Alan McGrath изиграха любовната история, разказана в песента. Романтичната танцова интерпретация бе посрещната с бурни аплодисменти в залата и с гласовете на зрителите.

Фенове на Евровизия в Китай съобщиха, че телевизията е цензурирала цялото изпълнение на O’Shaughnessy. Медийните правила в страната забраняват “абнормални сексуални отношения и поведения като инцест, еднополови отношения, сексуална перверзия, сексуално насилие, сексуални посегателства и т.н.” Телевизията също така е замазвала знамената на дъгата, развявани от зрители в залата.

Въпреки заплахите на руските власти, руският Канал 1 излъчи цялото изпълнение без да налага цензура. Не е ясно дали ще направи същото в събота.

 

 

Още от НОВИНИ

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре