Следвайте ни

HUGE.BG

ГЕЙ МЪЖЕТЕ РАЗПОЗАВАТ СЕБЕПОДОБНИ ПО АРОМАТА НА ПОДМИШНИЦИТЕ ИМ

НОВИНИ

ГЕЙ МЪЖЕТЕ РАЗПОЗАВАТ СЕБЕПОДОБНИ ПО АРОМАТА НА ПОДМИШНИЦИТЕ ИМ

Изследване показва, че телесният аромат, отделян от подмишниците на гей и бисексуални мъже, е различим от този на хетеросексуалните.

Макар да е било проведено преди 11 години, резултатите от проучването са все така любопитни.

Чарлз Висоцки от Monell Chemical Senses Centre във Филаделфия е бил начело на експеримента. По думите му резултатите демонстрират значимостта на телесната миризма при избора на сексуални партньори.

“Откритията ни потвърждават тезата, че половите предпочитания имат биологичен компонент, който е отразен както в производството на телесния аромат, така и във възприятието и реакцията към него,” казва доктор Висоцки.

В проучването са участвали 24 човека, от които някои хетеро, а други гей. Те са били подложени на старателно миене с безароматен сапун и шампон в продължение на 9 дни и са били хранени с храни без силен аромат. На десетия ден участниците са носели памучени тампони под подмишниците си, които след това са били съхранени като източник на телесен аромат.

Група от 82 хетеро и гей мъже и жени са преценили всеки един от тампоните, давайки му оценка по отношение на приятност.

Учените установили, че “хетеросексуалните мъже и жени предпочитат аромати на хетеросексуални мъже пред аромати на гей мъже; гей мъжете предпочитат аромати на други гей мъже.” Освен това, “хетеросексуалните мъже и жени и лесбийките над 25-годишна възраст предпочитат аромати на лесбийки пред аромати на гей мъже; гей мъжете предпочитат аромати на други гей мъже пред аромати на лесбийки.”

За Висоцки най-шокиращата част от резултатите е факта, че гей мъжете и лесбийките реагират различно на аромати на други гей хора. “Общото ни заключение е, че телесният аромат, който човек предпочита най-силно, не зависи само от това откъде идва, но и от това кой си ти, с други думи от сексуалната ти ориентация,” каза той.

“В по-големи щрихи, телесният аромат се определя отчасти от половата ориентация, което не е нещо, което можехме да предвидим. Възможно е гените, намесени в телесния аромат, на по-късен етап в живота да участват и в половата ориентация,” предположи учения.

Още от НОВИНИ

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре