Следвайте ни

HUGE.BG

ВИДЕО: КАКАДУ ПОМАГА НА МОМЧЕ ДА СЕ СПРАВЯ С ТРЕВОЖНОСТТА СИ

РАЗВЛЕЧЕНИЕ

ВИДЕО: КАКАДУ ПОМАГА НА МОМЧЕ ДА СЕ СПРАВЯ С ТРЕВОЖНОСТТА СИ

Запознайте се с Алпин и нейния стопанин Брейди Лии. Папагалчето живее в стаята на Брейди в Тексаския университет в Остин, защото е регистрирано като животно за емоционална подкрепа.

“От доста време страдам от социална тревожност и депресия”, споделя младежът пред Al Jazeera+. “Основната причина е, че израстнах като гей в малък град.”

За да се справи с проблема, Брейди започнал да ходи на психотерапия и да пие лекарства. Но истинското подобрение настъпило, когато се записал като добровоец в убежище за птици. Приютът се превърнал в нещо като убежище за самия него.

“Осинових я, защото усетих, че тя ми помага. Знам, че ме обича също толкова колкото аз я нея”, казва Брейди за връзката си с бялото какаду.

brady-cockatoo-1

Животните за емоционална подкрепа не са обслужващи животни като кучетата-водачи, например. За тях не се изисква специална дресировка. Единственото, което е нужно, е препоръка от лекар.

Някои твърдят, че “животно за емоционална подкрепа” е просто лъскав израз за домашен любимец. Но за Брейди Алпин е много повече от това. “Харесва ми да говоря за нея и се оказа, че това ми помага да се справям със социалната си тревожност. Тя казва ‘здравей’ вместо мен.”

Вижте очарователната двойка във видеото по-долу.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=Tpy_kskeCWI[/tube]

Още от РАЗВЛЕЧЕНИЕ

Популярни

Събития

Нагоре