Следвайте ни
Реклама

HUGE.BG

БПЦ ПОДКРЕПИ ПРОВАЛЯЩА СЕ ЕВРОПЕЙСКА КАМПАНИЯ СРЕЩУ БРАЧНОТО РАВЕНСТВО

НОВИНИ

БПЦ ПОДКРЕПИ ПРОВАЛЯЩА СЕ ЕВРОПЕЙСКА КАМПАНИЯ СРЕЩУ БРАЧНОТО РАВЕНСТВО

Българският патриарх Неофит декларира своята подкрепа за инициативата „Мама, татко и деца”, която настоява единна дефиниция за брак и семейство в ЕС: бракът е между един мъж и една жена, а семейство – основано на брак и/или потомство. За това съобщиха от Асоциация „Общество и ценности”, информира БТВ, цитирана от Novinite.bg.

Според организаторите на „Мама, татко и деца”, тръгнала от Унгария, Словакия, Полша, Хърватия, Швеция, Франция, Португалия и Германия, инициативата „дава възможност на гражданите да отговорят на засиления неправомерен натиск от страна на Брюксел през последните години за редефиниране на брака”.

Цитира се изказване на зам.-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс от юни 2015 г., в което той призовава всички държави членки на общността да узаконят еднополовите бракове.

В писмото на Неофит се посочва, че православната църква, която е „пазител на традиционния брак, семейството и децата”, подкрепя „Мама, татко и деца”, както и да бъде защитено правото на всяка страна членка на ЕС сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството.

Целта на инициативата е да получи подкрепата на 1 млн. граждани на ЕС до 10 декември, но до момента инициативата е събрала под една трета от нужните подписи. Ако все пак мине границата, нейното предложение ще влезе в за обсъждане в Европейската комисия.

Чети нататък
Реклама

Още от НОВИНИ

Реклама

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре