Следвайте ни
Реклама

HUGE.BG

АВСТРАЛИЯ ПОЧИТА ГЕЙ МЪЖА, СПАСИЛ ЗАЛОЖНИЦИТЕ В СИДНИ

МНЕНИЯ

АВСТРАЛИЯ ПОЧИТА ГЕЙ МЪЖА, СПАСИЛ ЗАЛОЖНИЦИТЕ В СИДНИ

Ден след трагедията в Сидни, цяла Австралия отбелязва героичния подвиг на Тори Джонсън, 34-годишният гей управител на Lindt Chocolat Café.

Австралийската ЛГБТ общност сравнява Тори с Марк Бинам – храбрият гей пътник, който на 11 септември 2001 година поведе бунта, свалил Полет 93 на United Airlines. С решителните си действия той осуети част от терористичния план на Ал Кайда и загина заедно с всички пътници на борда на самолета.

Полицията в Сидни съобщи, че Тори Джонсън е починал, след като е нападнал похитителя Ман Харон Моник, взел за заложници 17 души в кафене в сърцето на австралийската столица. Според властите, Тори се е борил с Монис, опитвайки се да изтръгне оръжието му и да даде на останалите заложници време да избягат. По време на сблъсъка Тори е бил прострелян. Именно този изстрел провокира полицията да нахлуе в кафенето и да сложи край на заложническата криза.

Tori-Johnson

34-годишният герой починал от раните си по-късно в болницата.

Тори е бил управител на кафенето от октомври 2012 г. Lindt Австралия публикува във Facebook следното съобщение:

“Той беше прекрасен посланик на нашата компания и на магазина, който управляваше и за който се грижеше с много страст. Той беше отдаден професионалист, оценяван високо от клиентите и обичан от екипа на Lindt”.

Тори оставя след себе си своя партньор от 14 години, Томас Зин, и родителите си – именития австралийски художник Кен Джонсън и бившата му съпруга Ровена, които разпространиха това съобщение:

“Толкова сме горди с нашето прекрасно момче Тори, което си отиде от тази земя, но винаги ще бъде в спомените ни като най-неверотния партньор, син и брат, за който някой може да мечтае”.

Австралийският министър-председател Тони Абот също отдаде почит към паметта на Тори Джонсън, полагайки цветя на спонтанния цветен мемориал, изникнал пред кафенето.

Чети нататък
Реклама

Още от МНЕНИЯ

Реклама

Популярни

Събития

Реклама
Нагоре