Следвайте ни

HUGE.BG

Фен на ‘Призови ме с твоето име’ ни даде щастливия край, който искахме (видео)

РАЗВЛЕЧЕНИЕ

Фен на ‘Призови ме с твоето име’ ни даде щастливия край, който искахме (видео)

Определяният като един от най-добрите гей филми, правени досега, лентата на Лука Гуаданино запозна зрителите по света с красивия романс между италианеца Елио (Тимоти Шаламе) и американеца Оливър (Арми Хамър) – и малко след това разби сърцата им на милион парченца с раздялата им.

Куиър киното е белязано от трагични развръзки – от “Лунна светлина” и “Синьото е най-топлия цвят” до “Уикенд” и “Планината Броукбек”, почти всички велики гей романси завършват със смъртта или раздялата на главните герои.

Вероятно да правиш героите си нещастни е по-артистично и удобно за награди, но понякога ни се иска нещата просто да се получават.

Точно това успява да направи YouTube потребителят spaceyume. Той публикува редактиран вариант на финала на “Призови ме с твоето име”, използващ кадри от филма и от други ленти, за да даде на зрителите щастливия край, който бленуваха.

В “поправения” финал Оливър предлага брак на Елио и двамата решават да останат заедно въпреки трудностите. Клипът дори ни отвежда 60 години напреди във времето, където виждаме, че двойката е остаряла заедно. Разказвачът казва: “В добър или лош ден, независимо дали сме в съгласие или раздор, никога не сме пропуснали обяд или вечеря заедно. Той бе и завинаги ще остане мой брат, мой приятел, мой съпруг, мой любовник, самия мен. Винаги сме знаели, че сме открили звездите, ти и аз, а това се случва само веднъж.”

Редакцията използва кадри на Арми Хамър от филма “Дж. Едгар”, както и от аудиокнигата “Призови ме с твоето име”, изчетена от Хамър.

Очаквано, феновете изпаднаха в екстаз, когато видяха двуминутния клип, за който сърцата им копнееха. Няма я вече дългата (и според автора на тази статия – съвършена) сцена, в която Шаламе плаче пред камината.

Един почитател написа: “Надявам се да няма продължение на този перфектен филм, защото никога няма да е добро колкото това видео. За мен Елио и Оливър винаги ще бъдат заедно.”

Доколкото знаем обаче, продължение е много вероятно да има. И нямаме търпение!

Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Още от РАЗВЛЕЧЕНИЕ

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

за безплатен вход за Sofia Pride Arts Opening Party

Популярни

Последни

Нагоре