Следвайте ни

HUGE.BG

Учителка, казала на гей ученичка, че ще гори в ада, изгуби обжалване на уволнението си

НОВИНИ

Учителка, казала на гей ученичка, че ще гори в ада, изгуби обжалване на уволнението си

Светлана Пауъл е бивш служител в образователна академия в Бристол, Великобритания, където работела като преподавател на ученици с проблемно поведение. През 2016 тя бива освободена, заради няколко шокиращи инцидента.

Свидетел твърди, че силно религиозната даскалка казала на ученик, че е “лош християнин задето вярва в хомосексуалността”, а на друга своя гей ученичка, че “ще отиде в ада, ако не се покае за греховете си”.

Пауъл сравнила хомосексуалността с убийство, а когато твърденията й били оспорени, тя настояла, че “нейните мнения са винаги верни, защото тя е учителката”.

Елизабет Бейкър, бивш мениджър в академията, започнала процедура срещу Пауъл, след като по време на учителска среща се появили опасения, че ученичката е останала с впечатление, че ще гори в ада, защото е лесбийка. Пауъл била уволнена незабавно за “груба злоупотреба”.

След освобождаването си, тя подала жалба, в която твърди, че е станала жертва на религиозна дискриминация и, че била уволнена защото казала “Бог те обича”.

Съдебният трибунал обаче, отсъди в полза на академията. Съдията бе категоричен, че “причината за освобождаването на жалбоподателя не е включвала нейната религия или варвания.”

Пауъл и християнската фундаменталистката организация Християнския правен център обмислят да обжалват отново.

Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Още от НОВИНИ

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

за безплатен вход за Sofia Pride Arts Opening Party

Популярни

Последни

Нагоре