Следвайте ни

HUGE.BG

УЛИЦА В МАЯМИ БЕ ПОСВЕТЕНА НА ФИЛМА “ЛУННА СВЕТЛИНА”

НОВИНИ

УЛИЦА В МАЯМИ БЕ ПОСВЕТЕНА НА ФИЛМА “ЛУННА СВЕТЛИНА”

Когато “Лунна светлина” спечели Оскара за най-добър адаптиран сценарий на тазгодишната церемония, сценаристът Tarell Alvin McCraney изпрати важно послание до родния си град. “Ние наистина можем да бъдем тук и да бъдем някой. Две момчета от Либерти Сити (квартал на Маями), стоящи на тази сцена, представляващи 305 (районния код на Маями).” В края на вечерта, когато филмът спечели голямата награда след невероятно объркване, публиката в Маями беше в екстаз.

“Лунна светлина” показва три различни момента от живота на чернокожо гей момче, растящо в проядения от наркотици и престъпност квартал Либерти Сити. Tarell Alvin McCraney и режисьорът Barry Jenkins, които самите са израснали там, разказват по безкомпромисен, но и много красив и нежен начин, за предизвикателствата пред младите хора там.

Тази седмица общинските власти на Маями обявиха, че ще отбележат голямата значимост на “Лунна светлина” за града и неговите жители, преминенувайки една от улиците в Либерти Сити “Moonlight Way”.

“Филмът – поне както аз го интерпретирах – наистина представя начина, по който много от нас са отраснали, и нещата, през които сме преминали като деца в тази част на града,” сподели комисарката Audrey Edmonson. “Решението ни е послание към децата, които живеят тук днес и на които им се казва, че няма да постигнат нищо. Това е знак, че без значение как си отгледан и къде си отраснал, можеш да постигнеш нещо значимо.”

Решението на Edmonson, което определя “Лунна светлина” като “вечна и универсална история за човешките отношения и себеоткриването”, ще преименува частта от NW 22nd Avenue между NW 61st Street и NW 66th Street на Moonlight Way.

 

Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Още от НОВИНИ

Популярни

Последни

Нагоре