Следвайте ни

HUGE.BG

София Прайд Арт Седмица обяви конкурс за театрална форма

КУЛТУРА

София Прайд Арт Седмица обяви конкурс за театрална форма

За седма поредна година екипът на София Прайд организира и паралелното събитие София Прайд Арт Седмица. В програмата място ще намерят изложби, инсталации, танцови спектакли, литературни премиери и четения.

За първи път тази година Арт Седмицата обявява конкурс за спектакъл на ЛГБТИ тематика, като премиерата на избрания проект ще бъде в рамките на фестивала в Център за култура и дебат Червената къща. Идеята на конкурса е да насърчи млади творци да създадат продукция по теми, свързани с ЛГБТИ общността, която да обогати както тематичното съдържание на Арт Седмицата, така и сюжетното разнообразие на българската театрална сцена.

Кандидатите трябва да са професионалисти в сферата на сценичните изкуства или студенти в трети/четвърти курс в съответната сфера, да са свободни за репетиции в периода април–май 2018 и да са осигурили авторските права на предложеното от тях заглавие, ако има такива

Няма ограничение за формата на спектакъла. Проектът може да е фокусиран върху ЛГБТИ проблематика или да се е свързан с ЛГБТИ теми. Всички кандидатури трябва да включват ЛГБТИ теми/персонажи и/или да представляват интерес за ЛГБТИ публика и/или да засягат проблеми важни за интеграцията на ЛГБТИ хората в обществото

Желаещите трябва да подат заявления до Мила Люцканова на адрес help@glasfoundation.bg със subject: театрален конкурс. Те трябва да приложат формуляр за участие и декларация (по образец), както и CV-та на екипа. Крайният срок за участие е 5 април.

Комисия ще обсъди кандидатурите и ще избере 1 проект, който ще бъде обявен публично до 13 април 2018.
Одобреният кандидат ще получи субсидия от 1000 лева. Премиерата на спектакъла ще се случи на 3 юни в Червената къща.

За всякакви въпроси можете да пишете на същия имейл адрес.

Чети нататък
Реклама
Прочетете още...
Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Още от КУЛТУРА

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

за безплатен вход за Sofia Pride Arts Opening Party

Популярни

Последни

Нагоре