Следвайте ни

HUGE.BG

Русия заплашва Евровизия с цензура заради гей романс в ирландската песен

РАЗВЛЕЧЕНИЕ

Русия заплашва Евровизия с цензура заради гей романс в ирландската песен

По-рано този месец Ирландия представи парчето, с което страната ще участва в тазгодишния песенен конкурс “Евровизия”. Баладата “Together”, изпълнена от финалиста в шоуто “Britain’s Got Talent” Ryan O’Shaughnessy, разказва за бивш любим. Въпреки, че от текста не става ясно какъв е пола на партньора, официалният видеоклип показва двойката – и двамата са мъже.

Това обаче не се понрави на руските власти, които заплашиха, че ако живото изпълнение включва еднополови танцьори, излъчването му ще бъде блокирано в страната.

Певецът Ryan O’Shaughnessy веднага отвърна на удара с туит: “Руснаците заплашват с цензура заради видеото ми към “Together”. Анти-гей режим в най-чиста форма! Голям майтап, ако питате мен.. #ПредизвиквамВи”.

Отношенията между Русия и песенния конкурс вече са обтегнати. Миналата година страната не участва в надпреварата в Украйна, защото избра изпълнителка, която е пяла в незаконно окупирания полуостров Крим.

В миналото в “Евровизия” е имало няколко ЛГБТ изпълнители и тематични изпълнения, които не са срещали отпор от руските власти, но анти-гей настроенията в страната стават все по-крайни откакто бе приет закона срещу “гей пропаганда”.

Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Още от РАЗВЛЕЧЕНИЕ

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

за безплатен вход за Sofia Pride Arts Opening Party

Популярни

Последни

Нагоре