Следвайте ни

HUGE.BG

Онлайн канал за помощ на ЛГБТИ младежи стартира нa 23 октомври

НОВИНИ

Онлайн канал за помощ на ЛГБТИ младежи стартира нa 23 октомври

Фондация “Сингъл Степ” обяви предстоящия старт на първия национален, лицензиран и обслужван от професионалисти онлайн чат за ЛГБТИ младежи, техните родители, приятели и съмишленици. Инициативата е резултат от адаптиране на успешни практики на водещи международни ЛГБТИ организации, осигуряване на устойчиво дългосрочно финансиране, създаване на подходящи партньорства и обучаване на екип от професионалисти.

От “Сингъл Степ” изтъкват, че фондацията е единствената ЛГБТИ организация в България, която е лицензирана да предоставя социални услуги за младежи и подрастващи от Държавната агенция за закрила на детето, както и от Агенцията за социално подпомагане. Екипът й от обучени професионалисти е ръководен от Анна Жукивская – образован във Великобритания психолог със значителен практически опит в работата с младежи и техните семейства.

Онлайн чатът ще заработи на 23 октомври и ще е достъпен всеки ден от 20:00 до 23:00. Служителите ще предоставят безплатна и конфиденциална подкрепа, както и специализирана информация и ресурси за ЛГБТИ младежи, техните семейства, приятели и съмишленици.

Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Още от НОВИНИ

Популярни

Последни

Нагоре