Следвайте ни

HUGE.BG

‘Най-мразеният човек в Америка’ бе осъден за финансови измами

НОВИНИ

‘Най-мразеният човек в Америка’ бе осъден за финансови измами

Martin Shkreli бе признат за виновен по три от осем обвинения във финансови измами и го очакват до 20 години затвор, макар вероятно да получи доста по-лека присъда. Според Washington Post, бизнесменът е нарекъл процеса “лов на вещици в епични пропорции”.

Федералната прокуратура на САЩ обвини Shkreli, че е измамил инвеститори за над 11 милиона долара в периода 2009 и 2014. Освен това, той е злоупотребявал с пари под свой контрол, използвайки средства от фармацевтичната си компания Retrophin, за да погасява лични заеми и дългове.

Shkreli доби световна слава преди две години, когато увеличи цената на Daraprimе – лекарство, предписвано на пациенти със СПИН, с над 5000%. След като продуктът бе закупен от компанията му, от 13,50 долара цената му скочи на 750 долара. Вместо да се извини, в последвалите интервюта Shkreli се държа изключително надменно и дори заяви, че е трябвало да направи лекарството още по-скъпо. Медиите нарекоха бизнесмена “най-мразения човек в Америка”.

“Рядко се случва богат престъпник да бъде мразен и заклеймяван от обществото по начина, по който това се случва с Shkreli,” коментира адвокатът James Goodnow. “Неговата готовност да лъже, да мачка хора, да парадира с богатството си и да гледа на другите от високо го превърна в злодей, когото мнозина искат да видят унищожен.”

Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Още от НОВИНИ

Популярни

Последни

Нагоре