Следвайте ни

HUGE.BG

Млада гей двойка загина след отравяне с въглероден окис

НОВИНИ

Млада гей двойка загина след отравяне с въглероден окис

Италианците Alex Ferrari и Luca Bortolaso се споминаха в първите дни на новата година, след като дефектна печка на дърва ги отрови с въглероден окис.

21-годишните гей студенти били на новогодишна почивка с две свои приятелки. Момичетата оцелели, защото спали в отделна стая, отоплявана с електрически уред. Въглеродният окис е един от най-опасните газове, тъй като е напълно невидим и няма вкус и мирис.

Alex Ferrari и Luca Bortolaso в последния ден преди смъртта си.

По настояване на родителите им, двете момчета бяха погребани с обща церемония. Те били заедно от повече от година и имали планове да се омъжат.

Don Alessio Graziani, говорител на владиката на Виченза, каза, че семействата на починалите имат нужда от уважение в този тежък момент и заклейми всякакви хомофобни коментари. Свещеникът Don Roberto Castegnaro заяви, че Католическата църква не счита момчетата за “грешници”, защото не излагали сексуалността си публично. “Църквата заклеймява публичната хомосексуалност. Не ги познавах лично, но не мисля, че случая е такъв.”

Майката на Bortolaso обаче, реагира остро на коментара на духовника. Тя написа във Facebook, че синът й никога не се е срамувал да бъда себе си. “Синът ми никога не е криел чувствата си, винаги ги показваше пред Бог.”

 

 

 

Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Още от НОВИНИ

Популярни

Реклама

Последни

Нагоре