Следвайте ни

HUGE.BG

ИЗСЛЕДВАНЕ ПОКАЗВА, ЧЕ ПОВЕЧЕ СЕКС ЧЕСТО ОЗНАЧАВА ПО-БЕЗОПАСЕН СЕКС

НОВИНИ

ИЗСЛЕДВАНЕ ПОКАЗВА, ЧЕ ПОВЕЧЕ СЕКС ЧЕСТО ОЗНАЧАВА ПО-БЕЗОПАСЕН СЕКС

Колкото повече секс правят гей и би мъжете, толкова по-склонни са да практикуват безопасен секс. Това показват данните от публикувано наскоро изследване, проведено от British Columbian Centre for Excellence in HIV/AIDS.

Резултатите са в противоречие с разпространеното схващане, че по-промискуитетните мъже са в по-голям риск от заразяване с ХИВ.

Нейтън Лашовски, един от авторите на изследването, каза пред CBC: “Мисля, че непрекъснато чуваме твърдения като ‘Ако хората просто намалят броя на сексуалните си партньори.'”

Участниците са били разделени в две групи в зависимост от броя на сексуалните си партньори през последните шест месеца. Те са били разпитвани за поведението си и методите за защита от ХИВ, които използват.

Според Лашовски, кондомите не са единствената защита. Дори прост разговор за количеството на вируса в кръвта на партньора, може да се окаже много полезен. “Това изследване ни показа, че [ниското количество на вируса в кръвта] на практика елиминира вероятността човек да може да предаде вируса,” заяви той.

По-нататъчни изследвания ще установят връзки между практикуването на безопасен секс и менталното здраве и употребата на вещества.

“Искахме да научим хората, че могат да имат напълно свободен сексуален живот по начини, които са безопасни за тях и за партньорите им,” добави той.

Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Още от НОВИНИ

Популярни

Реклама

Последни

Нагоре