Следвайте ни

HUGE.BG

Елън Пейдж обвини Брет Ратнър, че я е разкрил пред колегите й с ‘ужасяващ’ коментар

НОВИНИ

Елън Пейдж обвини Брет Ратнър, че я е разкрил пред колегите й с ‘ужасяващ’ коментар

Елън Пейдж публикува във Facebook въздействащо есе, в което споделя разсъждения около лавината от обвинения в сексуални посегателства в Холивуд и по света. Гей актрисата разказа собствени преживявания с режисьори-насилници, признавайки, че се срамува, че е работила с хищници като Уди Алън.

Според Пейдж, Брет Ратнър използвал хомофобна обида срещу ная в първия ден от снимките на “Х-мен: Последният сблъсък” като по този начин насилствено я разкрил пред екипа на продукцията.

“‘Трябва да я изчукаш, за да я накараш да осъзнае, че е гей.’ Това каза той за мен по време на първата среща на екипа и актьорския състав на ‘Х-мен: Последният сблъсък'”, започва разказа си Пейдж. “Бях на 18. Той погледна към жена, стояща до мен, с десет години по-възрастна, посочи ме и каза: ‘Трябва да я изчукаш, за да я накараш да осъзнае, че е гей.’ Той бе режисьорът на филма, Брет Ратнър.”

Ратнър бе обвинен в сексуален тормоз от 6 жени в експозе, публикувано в Los Angeles Times в началото на месеца. Актрисата Наташа Хенстридж разказа пред вестника, че Ратнър я принудил да му направи орален секс, а Оливия Мун разкри случка, в която режисьора мастурбирал пред нея.

По-нататък в есето на Пейдж тя казва: “Бях млада жена, която все още не се е разкрила пред себе си. Знаех, че съм гей, но не знаех, така да се каже. Почувствах се осквернена, когато това се случи. Сведох поглед и не казах и дума, нито пък някой друг каза нещо. Този мъж, който ме бе избрал за роля във филма, започна няколкомесечните снимки с това ужасяващо, неоспорено изказване. Той ме ‘разкри’ без да се вълнува от положението ми, действие, което всички разпознаваме като хомофобно.”

Пейдж разказа и за други обезпокоителни лични преживявания в индустрията. Тя сподели, че когато била на 16 била поканена на бизнес вечеря с режисьор, който галел крака й под масата. Няколко месеца по-късно тя била нападната от технически работник и й било наредено от режисьор да спи с мъж и после да му разкаже за преживяването. “Това са нещата, които ми се случиха само през шестнайстата ми година,” обобщава тя.

Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Още от НОВИНИ

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

за безплатен вход за Sofia Pride Arts Opening Party

Популярни

Последни

Нагоре