Следвайте ни

HUGE.BG

Една трета от българите не желаят гей приятели

НОВИНИ

Една трета от българите не желаят гей приятели

32 на сто от българите, или близо една трета, твърдят, че не искат да са приятели с гей мъж или лесбийка. Това сочат данните от национално представително изследване на агенция “Тренд” за ценностните нагласи на българите.

Не е изненада и че три четвърти от запитаните са против брачното равенство. На въпрос дали са съгласни с твърдението “В България трябва да бъде разрешено на хора от един пол да сключват брак” 75% отговарят отрицателно, 8% не могат да преценят, а едва 17% са съгласни.

ЛГБТ хората са вторите най-нежелани жители на България. Цели 84 на сто смятат, че бежанците от Близкия изток не бива да бъдат допускани на територията на страната, посочва Клуб Z. Почти същият процент – 82 на сто, са на това мнение за икономическите мигранти. Изследването потвърждава тенденция, регистрирана и по-рано – още с появата на бежанската вълна, че бежанците/мигрантите се приемат като най-голямата опасност и събуждат най-негативни чувства. Едва 23 на сто от анкетираните заявяват, че са готови да поддържат приятелски отношения с бежанец. Много повече са тези, които са готови на близки отношения с ром.

Най-неприемливо се оказва съседството с бежанец – две трети от анкетираните казват, че не са съгласни да живеят в един вход в бежанец (това обяснява и множеството протести в малки населени места и опитите за прогонване на бежански семейства – б.р.).

 

Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Още от НОВИНИ

Популярни

Последни

Нагоре