Следвайте ни

HUGE.BG

Драг шоу в Пловдив бе отменено заради стотици заплахи от националисти

НОВИНИ

Драг шоу в Пловдив бе отменено заради стотици заплахи от националисти

София Прайд отдавна е повод за ЛГБТ+ инициативи и извън столицата. Тази година една от тях бе “Gender Bender Drag Show”, което активистът Михаил Косев и Младежка ЛГБТ организация “Действие” организираха в Пловдив.

За жалост обаче, изглежда, че събитието няма да се състои. Тази сутрин Косев написа във Facebook (на английски): “Вчера получих притеснително телефонно обаждане от заведението, което ме уведоми, че трябва да отменят събитието заради повече от *150 ЗАПЛАХИ* от крайнодесни екстремисти от ‘Ботев Пловдив’ – те заплашили с насилие и вандализъм. Собственикът се страхува за безопасността на бизнеса и хората вътре, затова ни умолява да отменим събитието…”

Косев, който е родом от Пловдив, но е прекарал голяма част от живота си в САЩ, е същисан от факта, че това се случва не в “някое забутано село”, а в Европейската столица на културата 2019. “Това за съжаление задълбочава разочарованието ми от българското общество,” споделя той. “Независимо колко много обичам родния си град, това е още едно доказателство, че титлата ‘Пловдив 2019’ не е нищо повече от фарс.”

“Исках да дам на местните кралици платформа, която да допринесе ценно многообразие към културния микс на града, защото чалга клубовете, павираните улици и хипстърите в Капана доскучават, когато са единствената ‘култура’ тук.”

В дискусията под публикацията му, активистът напомня, че в София подобни шоута се случват ежеседмично и недоумява защо в Пловдив едно единствено събитие предизвиква такава остра реакция.

1 Коментар

1 Коментар

  1. Изидоро

    17.05.2018 at 10:27 AM

    Педерастията живее в Пловдив още от гръцко и римско време. Градът винаги се е славел с толерантност към мъжката любов. Пословични са известните пловдивски педераси от близкото и по-далечно минало.
    Но всичко това се случва скрито-покрито и дискретно. При първия опит за публичност се вижда, че има сериозен хомофобски отпор.

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Още от НОВИНИ

Популярни

Реклама

Последни

Нагоре