Следвайте ни

HUGE.BG

Драг иконата Кончита Вурст разкри положителния си ХИВ статус

НОВИНИ

Драг иконата Кончита Вурст разкри положителния си ХИВ статус

Певецът зад австралийската драг икона Кончита Вурст, Том Нювирт, разкри, че е ХИВ-позитивен. Бившият победител в Евровизия сподели за статуса си в емоционална публикация в Instagram.

“ХИВ-позитивен съм от много години. Това всъщност е без значение за обществото, но мое бивше гадже заплаши да направи тази лична информация публично достояние. Няма да дам на никого правото да ме плаши и да управлява живота ми.”

Звездата добавя: “Лекувам се откакто ми беше поставена диагнозата и от много години вирусният ми товар е под доловимия минимум, заради което не мога да предам вируса.”

Нювирт сподели, че не е искал да обявява статуса си, за да не товари семейството си, което е наясно и го подкрепя “от първия ден”. “Приятелите ми също знаят за това от доста време,” пише той.

Той отправи и специално послание към почитателите си: “До моите фенове: информацията за ХИВ статуса ми може да е нова за вас, но статусът ми не е! Аз съм щастлив и здрав и по-силен, мотивиран и освободен отвсякога. Благодаря ви за подкрепата!”

Драг изпълнителят спечели Евровизия през 2014 с песента си “Rise Like a Phoenix”, която се превръна в химн на многообразието по света и е била изпълнявана в Европейския парламент и Обединените нации.

Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Още от НОВИНИ

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

за безплатен вход за Sofia Pride Arts Opening Party

Популярни

Последни

Нагоре