Следвайте ни

HUGE.BG

Група за взаимопомощ на родители на ЛГБТ младежи стартира в София

ОБЩЕСТВО

Група за взаимопомощ на родители на ЛГБТ младежи стартира в София

Фондация ГЛАС в партньорство с фондация “Ресурсен център – Билитис” и Младежка ЛГБТ организация “Действие” започват група за взаимопомощ и подкрепа за семейства с гей, лесбийки, бисексуални или транссексуални младежи. Групата ще се събира веднъж месечно и ще бъде модерирана от психотерапевт с опит в семейното консултиране и работата с ЛГБТ хора. Първата среща на групата ще бъде през декември в София, а участието ще бъде напълно безплатно. При достатъчно желаещи ще има възможност да се сформират групи за взаимопомощ и подкрепа и в други градове на страната.

Груповата среща е предназначена за семейства с гей, лесбийки, бисексуално или транссексуални деца, както и за такива родители и роднини, които се съмняват в сексуалната ориентация или полова идентичност на свои близки и искат да преодолеят проблемите в общуването и да изградят пълноценни семейни отношения. Желаещите да се включат могат да пишат до help@glasfoundation.bg, след което представител ще се свърже с тях за подробности, ще даде допълнителна информация или ще отговори на възникналите въпроси.

По време на срещите участниците ще имат възможност да разберат повече за това какво е ЛГБТ, да преборят страховете и предразсъдъците си, за да приемат и обичат безрезервно децата си. Темата за хомосексуалността е съпроводена от много митове, недоверие, срам и обществен натиск. Коректната информация и споделянето на опит в добронамерена среда ще помогнат на участниците да преодолеят сложните чувства и да изградят здрави и щастливи семейства.

При желание да се запознаете предварително с въпроса, както и да получите повече информация за участие, можете да прочетете гайда за родители на ЛГБТ деца, достъпен за свободно теглена на сайта на фондация ГЛАС.

Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Още от ОБЩЕСТВО

Популярни

Последни

Нагоре