Следвайте ни

HUGE.BG

ГЕЙ ЖУРНАЛИСТ СПЕЧЕЛИ ПЪРВА НАГРАДА В КОНКУРСА НА MTEL

НОВИНИ

ГЕЙ ЖУРНАЛИСТ СПЕЧЕЛИ ПЪРВА НАГРАДА В КОНКУРСА НА MTEL

Главният редактор на онлайн списанието „Обекти“ (Obekti.bg) Владимир Тодоров получи голямата награда в категорията „Информационни агенции и нови медии“ на тазгодишния конкурс за журналистически материали в българските медии Mtel Media Masters.

Открито гей журналистът бе отличен за текста му „Надежда за живот“, разказващ за най-новите развития в областта на технологиите, които ще доведат до еволюция на лечението на рак и някой ден може би ще победят коварната болест. Материалът е посветен на бившия главен редактор на списанието Дарина Младенова, която тази година почина от рак. „Аз съм журналистът, който съм, благодарение на нея. Тази награда е и за Дари“, каза авторът от сцената на Mtel Media Masters.

В благодарствената си реч Владимир отбеляза и приноса на своя партньор Юлиан Бояджиев, с когото са заедно от 3 години. „Благодаря на моя приятел за това, че повярва, че мога да напиша такъв текст.“

o

Владимир е участвал в тазгодишното издание на конкурса с още един текст. Озаглавен, „Герой като мен“, материалът разказва за историята и значението на ЛГБТ героите в масовите компютърни игри. Темата, която до неотдавна бе смятана за табу в геймърската индустрия, започва да става все по-актуална.

Конкурсът Mtel Media Masters се организира от Mtel за четвърта година. Целта му е да даде гласност и признание на труда на технологичните журналисти и тези от тях, които отразяват теми, свързани с научните изследвания. Фокусът тази година бе върху материалите, посветени на научни разработки.

Марко Марков

Чети нататък
Реклама
Прочетете още...
Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Още от НОВИНИ

Популярни

Последни

Нагоре