Следвайте ни

HUGE.BG

Анти-ХИВ научен проект набира участници от гей общността в София

СПОРТ И ЗДРАВЕ

Анти-ХИВ научен проект набира участници от гей общността в София

„Разархивирай се“ (fb: разархивирай се) е изследователски проект, който се провежда от екипа на фондация „Здраве и социално развитие“ в София в сътрудничество с изследователи от Медицинския университет на Уискoнсин в САЩ.

Проектът е насочен към гей общността в София и по-специално към младите мъже, които правят секс с мъже. Целта на „разархивирай се“ е да подкрепи младите мъже да се изследват за ХИВ редовно. Инициативата ще използва подходът „приятели говорят с приятели“ за популяризиране на ползите от редовното тестване за ХИВ.

Резултатите могат да помогнат за създаването на програми за намаляване разпространението на СПИН в нашия град, страната и в целия свят.

В момента се набират участници за втория етап на проекта. Кандидатите трябва да отговарят на два основни критерия  – да са на възраст между 16 и 24 години и да живеят или учат в София. Те ще бъдат поканени да участват в интервю, което ще продължи около час. Като благодарност за отделеното време ще получат финансова компенсация от 25 лева.

Онези, които се съгласят да участват в проучването, може да бъдат включени и в следващи дейности по проекта. Участието им ще бъде запазено в тайна, освен ако те сами не решат да се похвалят.

Желаещите могат да разберат повече подробности на телефон 0884 519842.

Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Още от СПОРТ И ЗДРАВЕ

Популярни

Последни

Нагоре