Следвайте ни

HUGE.BG

АВИОКОМПАНИЯ ОТКАЗА ДА КАЧИ ГЕЙ БАЩИ И ТРИТЕ ИМ ДЕЦА КАТО СЕМЕЙСТВО

МНЕНИЯ

АВИОКОМПАНИЯ ОТКАЗА ДА КАЧИ ГЕЙ БАЩИ И ТРИТЕ ИМ ДЕЦА КАТО СЕМЕЙСТВО

Двама гей татковци разказаха за силно обезпокоителна ситуация, която преживели преди вътрешен полет от щата Ню Йорк до Флорида, опериран от авиокомпания Southwest.

Grant Morse и съпругът му Sam са заедно от 26 години и се грижат за трите си деца и 83-годишната майка на Grant. Те разказаха във Facebook за случката, разиграла се докато семейството се готвело да се качи в самолета.

“Служителка на авиокомпанията дойде при нас и каза: ‘Този изход е за семейства’. Съпругът ми отговори: ‘Знаем, ние сме семейство’, при което тя повтори: ‘Не всички могат да се качат. Този изход е за семейства'”.

След като двамата мъже обяснили структурата на семейството си, включващо деца в колички и трудноподвижна възрастна жена, служителката ги допуснала до изхода. Но малко по-късно, тъкмо когато семейството тръгнало да се качва в самолета, същата служителка се провикнала: ‘Вие. Не можете да се качите. Този изход е само за семейства'”.

“Бях ШОКИРАН!” пише Morse. “Бях напълно изумен и попитах защо, след като ние сме семейство.” Служителката обяснила, че само един от бащите може да се качи с трите им деца.

Бащата определя събитието като “ужасно” и “очевидна дискриминация” от страна на авиокомпанията. На журналистически въпрос, Southwest отговориха, че според правилата на компанията само един възрастен може да се качи с деца на под шестгодишна възраст.

Коментирай

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Още от МНЕНИЯ

Популярни

Последни

Нагоре